torstai 22. joulukuuta 2022

Lasihelmikoru

 Miten käyttää pienet lasihelmet, joita on kertynyt hyllyille pussikaupalla? No koruihin tietysti!

 Takavuosina - vähintään 10 vuotta sitten - oli muotia koristella itämaisen tanssin esiintymisasut runsain lasihelmi- ja paljettikirjailuin. Koska teen pukuni itse, ostin aina Kairossa käydessäni pusseittain erilaisia lasihelmiä. Muoti muuttuu, niin tanssiasuissakin, ja sateenkaarenkirjavat käyttämättömät helmipussukat ovat tuijotelleet minua hyllyiltä. Jotain piti siis tehdä.

 

Lasihelmi(pala)peli

 

Netin ihmeellisestä maailmasta löysin parikin tekniikkaa, joita saatoin alkaa kokeilla muuttaakseni irtohelmien kokoelman kauniiksi käyttöesineiksi. Rakastan koruja, siispä tekemään aluevaltausta korumaahan!

 Mitä tarvitsen? Neuloja, lankaa, helmiä, suunnitelman - ja harjoitusta.

 


Lasihelmiä ja...


värejä.

 

Kokeiltuani pariakin eri lankaa, olen nyt toistaiseksi päätynyt ohuenohueen siimaan. Aika näyttää, miten se kestää käytössä, mutta se on osoittautunut varsin mukavaksi pujottelussa ja ompelussa.

 

 

                                               

                                                 Rengasmalli on käytännöllinen ja näyttävä.

 

Haluan tehdä koruja, joita voi käyttää. Pienet renkaisiin vaihdettavat pallerot ja donitsit ovat mielestäni oivallinen vaihtoehto, kun kuitenkin aina tekee mieli vaihdella värejä ja habitusta. Tarvitaan periaatteessa vain yhdet hyvälaatuiset minirenkaat, joihin erivärisiä ja -mallisia helmikoruja voi mielin määrin ripustaa. Kuin joulukuuseen (ja tässä joulukuusi on ainoastaan positiivinen mielikuva)!

 

                                                                

                                                                      Yksin tai...


                                                                         kaksin


Ja koska joskus enemmän on ehdottomasti enemmän, on hyvä havaita, että donitseja voi tehdä myös tuplana. Tai triplana tai... Värivaihtoehtojakin on niin monta, kuin tukusta saa helmivärejä.

 

 


 

Onneksi joulu voi olla vaikka joka päivä, jos siltä tuntuu - itsellä tai toisilla, sillä lahjojahan voi antaa aina! Kuvat: A. Toivonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lasihelmikoru

 Miten käyttää pienet lasihelmet, joita on kertynyt hyllyille pussikaupalla? No koruihin tietysti!   Takavuosina - vähintään 10 vuotta sit...