maanantai 19. syyskuuta 2022

Tanssiasua luomassa

 Tanssi on elämä - ainakin kaikille tanssijoille. Elämä tarvitsee myös mausteita, ja niitä saa esimerkiksi esiintymisistä.

Ideasta...

Tanssikaverini Maria halusi (ja siis tarvitsi!) uuden itämaisen tanssin esiintymisasun. Kiinnostava malli löytyi pukubasaarista, jossa aiemmin toiselle tanssijalle tekemäni puku oli myynnissä. Väri ja koko eivät olleet ihan optimaaliset, joten uutta kehiin!

Koska myynnissä ollut asu on tehty paljon ennen virallisia ompeluopintojani, se on myös luotu pitkälti  näppituntumalla, sillä kertaa käytännössä suoraan tanssijan päälle. Nyt puku tuli tehtäväksi kaukotilauksena, joten suoraan päälle -menetelmä ei soveltunut käytettäväksi. Siispä tehtiin kaava, kaavan proto ja varsinainen asu.


sovituksen kautta...

Ompelijan ja tilaajan välinen maantieteellinen etäisyys hidasti sovitushommia, joten asun yläosasta tehty proto pääsi "oikeaan" sovitukseen, kun taas loput asusta piti kokeilla muulla tavoin, sillä mallista tuli jonkun verran uudistettu ja muutettu. Koska usein haluan testata juttuja käytännössä etukäteen, eikä omaa kroppaa lähempää löydy sovitusmallia, tulee protosta varsin usein oma esiintymisasu. Sillä pääsee sitten bonuksena itse lavalle kimaltelemaan.

    

valmiiseen asuun!

Nyt täytyy tunnustaa, että tilauspuvusta tuli paljon protoa viimeistellympi - vaan niin saakin olla. Asiakas ansaitsee aina ykköslaatua, kun oma voi olla vähän kevennetty versio. Sitä paitsi proto tehdään siksi, että siinä voi kokeilla, etsiä ja jopa vähän töpeksiä, jotta lopputuote on todellista priimaa! 

Suurin palkinto ja mielihyvä tulee asiakkaan ilosta ja tyytyväisyydestä. Asun luovutuspäivän iltana sain viestin: "[puku] on ihana <3. Outoa laittaa puku päälle joka on sopiva...käyttöä odotellessa".

Kiitos, Maria, että sain tehdä sinulle ihanan puvun <3!

                           Puku ja sen Proto: kimallusta ja glamouria! Asujen koristeena valmiina ostetut rintaneulat,                                           joista  Puvun neulaa tuunattiin lisäämällä siihen asun väriin sopivia strasseja.


Kuva: A. Toivonen

Lainaus julkaistu luvalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lasihelmikoru

 Miten käyttää pienet lasihelmet, joita on kertynyt hyllyille pussikaupalla? No koruihin tietysti!   Takavuosina - vähintään 10 vuotta sit...